Joensuun alueen Karva-Kaverit

Tällä sivulla on esittelyä Joensuussa ja lähialueilla keikkailevista Karva-Kavereista.
Toiminnassa on tällä hetkellä mukana koiria sekä aasi. Mukaan toimintaan kaivataan kaikenkokoisia ja kaikenlaisia rapsutuksista nauttivia eläimiä. Ota rohkeasti yhteyttä!

POLIISI

Wilma

Redvilla’s Uxi alias Wilma on rodultaan rottweiler, ikää on n. 4,5v. Wilma on ihmisrakas, iloinen ja sosiaalinen kaveri, jonka kanssa on mukava tuottaa iloa muille. Wilman kanssa mennään isot tapahtumat ja erityisihmiset kuin lapsetkin, Wilma on helppo kaveri kaikkialla.. Se ei ota pulttia kuhan mie oon mukana. Wilman kanssa harrastetaan jälkeä, tottista ja löhöilyä ja tassun annot ja käsi läpsyt. Wilman mielestä herkut ja ruoka on maailmassa parasta…ja ihmisten huomiointi.

Itse olen Virpi Klemetti, Joensuun alueen Karva-Kavereiden kordinaattori. Ikää on yli 40 vuoden ja luonteeltani olen avoin, sosiaalinen pälpättäjä. Olemme Wilman kanssa liittyneet Karva-Kavereihin keväällä 2016. Karva-Kavereissa on parasta tuottaa eläimen avulla iloa..  se myös poistaa pelkojakin.

Keikkailualueina meillä Joensuu, Kontiolahti ja tarvittaessa koko Pohjois-Karjala.

wilma2 wilma

Luna

Luna on pieni, noin 8-vuotias sekarotuinen tyttökoira. Tarkemmista roduista ei ole tietoa, sillä se on romanialainen rescuekoira. Luna on äärimmäisen kiltti, rauhallinen ja hyvähermoinen koira. Luna aloitti Karva-Kaveri –toiminnassa keväällä 2016. Lunan suosikkikäyntikohteita ovat päiväkodit, sillä Luna tykkää erityisen paljon lapsista. Mutta Luna ei valikoi rapsutusten antajia, kenen tahansa syli on sille mieleen.

Luna-22 21505_10153825434779764_6550694801252385219_n
”Hei! Olen Titta ja toimin Lunan ohjaajana. Karva-Kaveritoiminta on mielestäni upea tapa tehdä vapaaehtoistyötä ja samalla harrastaa koiran kanssa. Toiminta on mukavaa yhteistä tekemistä, joka saa hymyn myös monen muun huulille. Keikkailemme Joensuussa ja lähialueilla.”

 

Aune ja Laina

Aune (musta) ja Laina (ruskea) ovat kääpiövillakoiria, jotka ovat olleet  mukana Karva-Kavereissa jo kolme vuotta. Ne ovat keikkailleet niin päiväkodeissa, yleisötilaisuuksissa kuin hoitokodeissakin. Kaksikko keikkailee kaksistaan yhdessä ohjaajansa Päivin kanssa. Tässä parivaljakossa on iloa ja vauhtia ja ne ovat erityisen kilttejä ja nauttivat myös sylittelystä.

 

IMG-20180309-WA0004

 

Tara

Tara on 4-vuotias, iloinen ja aktiivinen lapinporokoiratyttö. Tara tykkää harrastaa kaikenlaista, esimerkiksi agility tai ihan vain metsässä juoksentelu on mieluista puuhaa. Rapsuttelut ja namitkin ovat kovasti mieleen. Tara osoittaa innostustaan joskus haukahtelemalla. Karva-Kavereiden toiminnassa olemme olleet mukana noin puolitoista vuotta. Olemme tykänneet toiminnasta, sillä rapsutteluja ja haleja Taran mielestä ei voi saada koskaan liikaa! Erityisesti Tara tykkää lapsista. Toimimme Joensuun alueella. Taran ohjaajana toimii Karoliina.

Tara1 Tara2

 

Näppärä ja Arri

Näppärä on 7-vuotias dobermanni. Se on toiminut Karva-Kaverina kolmen vuoden ajan. Näppärä on vieraillut niin päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten luona sekä yleisötapahtumissa. Näppärä tykkää niin lasten kuin aikuistenkin antamista rapsutuksista. Näppärä tykkää ja osaa esittää myös erilaisia temppuja.

Arri on 5-vuotias schipperke ja on toiminut yhdessä ”isoveljensä” Näppärän kanssa Karva-Kavereissa myös kolmen vuoden ajan. Myös Arri on vieraillut päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten luona sekä yleisötapahtumissa. Arri nauttii rapsutuksista ja temppujen esittämisestä.

näppärä1 näppärä2

 

”Hei! Olen Tuija ja toimin Näppärän ja Arrin ohjaajana. Karva-Kavereiden vierailut ovat upeaa auttamista ja hyvän mielen tuomista vierailupaikkoihin. Sen myös huomaa omista koirista aina paikan päällä. Toiminta on upeaa vuorovaikutusta eläinten ja ihmisten välillä.”

 

Bea

Bea on pian 2 vuotta täyttävä leonberginkoira tyttönen, joka on toiminut Karva-Kaverina kesästä 2017 lähtien. Bealle jokainen uusi ihminen on potentiaalinen rapsuttelija, joten ihmisten näkeminen saa ilmeen kirkastumaan ja hännän heilumaan. Kuitenkin erityisesti lapset ovat lähellä Bean sydäntä ja paikat, missä on lapsia ovat erityisen mieluisia vierailupaikkoja. Mitä enemmän saa rapsutuksia, sen parempi. Bea ei ole niinkään mikään temppukoira: menee ehkä istumaan ja antaa tassua, jos jaksaa hetken odottaa. Suuren kokonsa vuoksi Bea soveltuu kuitenkin vetopuuhiin ja tämä onkin oikein mieluista puuhaa – kunhan rapsutus-palkasta sovitaan.

                                bea1 bea2
”Hei! Olen Jonna. Minulle eläinavusteinen terapiatyö on oman työnkin puolesta oikein sydämen asia. Kun saimme tänne Ilomantsiin oman karva-kaverien porukan niin olimme innoissamme ensimmäisten joukossa mukana! Tämä on arvokasta työtä ja sydäntä lämmittää nähdä millainen vaikutus eläimellä voi olla ihmisen elämässä. Bea keikkailee pääsääntöisesti Ilomantsin alueella, mutta tarvittaessa myös Joensuun alueella jos vaikkapa Bean kaltaista vetokoiraa johonkin käynnille kaivattaisiin.”